De 400 sager er fordelt rundt om i hele landet, fra Bornholm til Nordjylland, og godt og vel 75 procent af dem er barrierer på privat jord, primært det åbne land og i skov. 4 ud af 5 sager omhandler skilte. Det skriver Friluftsrådet i en pressemeddelelse.
Du kan være med
Der er ifølge forskere fra Københavns Universitet op til 80.000 barrierer i vores natur, nogle er lovlige, men mange er det ikke.
Har du mødt et skilt, en bom eller en anden barriere i naturen, som du er i tvivl om er lovlig? Registrer din barriere på www.gaanyeveje.dk. Det eneste du skal gøre, er at tage et billede af barrieren, uploade det og udfylde information om hvor barrieren er placeret.
“Vi vil gerne have mange flere sager, så jeg vil gerne opfordre alle til at blive ved med at registrere skræmmeskilte og -barrierer i naturen. Vores mål er at naturen skal være åben og tilgængelig i hele landet, så vi er tilfredse hver gang en ulovlig barriere bliver fjernet fra naturen” siger direktør i Friluftsrådet Winni Grosbøll.
“Vi vil gerne have mange flere sager, så jeg vil gerne opfordre alle til at blive ved med at registrere skræmmeskilte og -barrierer i naturen. Vores mål er at naturen skal være åben og tilgængelig i hele landet, så vi er tilfredse hver gang en ulovlig barriere bliver fjernet fra naturen”
Direktør i Friluftsrådet Winni Grosbøll
Hun fortsætter:
“Når Friluftsrådet modtager en indberetning, bliver der foretaget en vurdering af, om sagen er relevant, og dem der er, bliver sendt videre til behandling og afgørelse hos den pågældende kommune”
Sådan gør du: