VM 2023: Mød landsholdet – Freja Løvgreen Gandrup

Af: Freja Løvgreen Gandrup

Foto: Andreas Hejndorf

11 august 2023
Tema

Freja er til VM med Fjölvi fra Hedegaard, som familien købte som 2-års, og som hun startede sit første stævne på som juniorrytter tilbage i 2015.

TEMA: Landsholdsrytterne sætter ord på sig selv.

Hvordan startede din rejse indenfor ridesporten med islandske heste og hvad motiverede dig til at blive eliterytter?

Jeg startede med at ride, da jeg var helt lille. Min mor var selv en del af ridesporten. Jeg fik min første islænder, da jeg var 5 år gammel. Hesten var 2 år, og det er faktisk også den hest, jeg skal have med til VM, nu 14 år senere.

Jeg har altid været meget motiveret for at være bedre, end hvad jeg var sidst, og det er også via den vej, jeg er det sted, som jeg er i dag.

Hvad er dine foretrukne discipliner indenfor sporten og hvorfor har du specialiseret dig i netop dem?

Jeg har ikke nogle fortrukne discipliner indenfor sporten, men jeg foretrækker de klasser, som min hest er bedst i, og viser det største talent i.

Hvem har været dine største inspirationskilder og hvorfor?

Den største inspirationskilde for mig som rytter er helt klart min mor. Det er min mor, der har introduceret mig til ridesporten, og det er hende, der har lært mig størstedelen af alle mine færdigheder som rytter. Hun er stadig den dag i dag med på sidelinjen – både i træningen men også under konkurrencer.

Hvordan håndterer du prresset under konkurrencer og hvordan forbliver du fokuseret og rolig?

For mig er det rigtig vigtigt at have en plan, jeg ved, der virker. Det er med til at skabe et mentalt overskud, når jeg skal præstere.

Hvilke præstationer eller konkurrencer er du særlig stolt af i din ridekarriere?

Jeg er særligt stolt af hele den rejse, jeg har været på med Fjölvi.

Han er den hest, jeg startede mit første stævne på som juniorrytter tilbage i 2015, og nu også er den hest, jeg skal til mit første VM på.

“Han er den hest, jeg startede mit første stævne på som juniorrytter tilbage i 2015, og nu også er den hest, jeg skal til mit første VM på”

Gennem alle disse år har der været flere highlights, men jeg kan ikke vælge en, da alle har en særlig betydning på hver sin måde.

Hvad er dine fremtidige mål og ambitioner indenfor sporten?

Mine mål for fremtiden er at kunne udvikle de heste, jeg har. Nå så langt som muligt med dem, og udnytte deres potentiale bedst muligt.

Hvordan bidrager du til at være en god rollemodel for andre unge ryttere?

 Jeg forventer ikke at nogen ser op til mig som en rollemodel, men jeg er beæret over at være nået så langt og derved kan bidrage til at vise, at drømme kan gå i opfyldelse.

Relaterede artikler